ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/07/2019

БЕЋИРОВИЋА ЈЕ ПОГОДИЛА ИСТИНА, ПА НАПАДА БЕЗ АРГУМЕНАТА

 

БЕОГРАД, 23. ЈУЛА /СРНА/ - Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Перо Симић истакао је да је руководиоца фамозног међународног института ИФИМЕС из Љубљане Зијада Бећировића погодила истина о злоупотреби ИФИМЕС-а за његово лично богаћење, па увријеђен напада без икаквих аргумената.

 

Симић је поручио да не жели да полемише са Бећировићем који га је беспризорно оклеветао да "симболизује политичко-криминалне кругове", без икаквих јавно изнесених доказа.

Он је нагласио да су квалификације које је изнио Бећировић у тексту "Манипулација Додиковог савјетника" од 15. јула у дневном листу "Данас", а као реаговање на његов текст "Ко напада Додика, Орбана и српску опозицију" од 12. јула у истом листу - у потпуности нетачне и произвољне.

"Једина је истина да ја управо откривам политичко криминалне кругове, што се види у мом тексту о ИФИМЕС-у, односно Бећиревићу. То што је Бећировића погодила истина из мог текста о злоупотреби ИФИМЕС-а за његово лично богаћење и тако даље, не дају му право да, увијеђен, мене напада без икаквих аргумената, јер је то онда сумрак јавности и јавно изговорене ријечи, а један међународни институт, како то стоји у његовом имену, и његов руководилац, то себи посебно не би смјели да дозволе", указао је Симић у реаговању објављеном у "Данасу".

Он је поручио да стоји иза сваке написане ријечи у тексту од 12. јула и нагласио да је много тога у њему и прећутао.

"На примјер о цифри коју је /Бећировић/ добио у Београду да објави истраживање у ком ће блатити `Додика и Орбана`, па до утјеривање дугова за словеначке фирме које су радиле у Сјеверној Македонији, гдје је Бећировић богато награђен, након чега је кренуо његов хвалоспјев на рачун `отвореног и прагматичног` Зорана Заева, који мијења политичку парадигму на Балкану и тако даље", рекао је Симић.

Он је навео да је о сумњи у Бећировићев докторат, о чему су, како је навео, писали словеначки медији сувишно и говорити, те да не жели да полемише са Бећировићем јер он то не завређује "што због његове /не/моралне биографије, што због манипулације и загушљивости у његовом међународном институту".