ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика02/08/2019

СРПСКА ИМА МЕХАНИЗМЕ ДА ЗАУСТАВИ СВЕ НЕАДЕКВАТНО УСВОЈЕНО

 

МРКОЊИЋ ГРАД, 2. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је, коментаришући прегласавање српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика при усвајању буџета заједничких институција, да БиХ поново показује све недостатке, али и истакла да Српска има механизме да заустави све што се усвоји на неадекватан начин.

 

"Ми идемо напријед, развијамо Српску и немамо више времена да се гњавимо са свим оним што се дешава на нивоу БиХ, али имамо механизме да зауставимо многе ствари", поручила је синоћ у Мркоњић Граду Цвијановићева.

Она је новинарима рекла да се овај њен став не односи само на Предсједништво БиХ и начин на који се тамо функционише по неком парцијалном питању.

Цвијановићева је нагласила да је БиХ постала апсолутно непродуктивна средина која је показала све најгоре о себи у сваком могућем погледу кроз политичке игре, условљавања, измишљене теме, непродуктивност, неефикасност...

Она је додала да је Српска, са друге стране, стабилна република која испољава све оно што су њена сјајна, обиљежја.

"Комична је та потреба да они бране БиХ, да са сваким улазе у сукоб због наводне потребе да се брани БиХ, а да у суштини нису у стању да учине ништа за БиХ, њене грађане, због тога се ми данас налазимо у оваквом стању", каже она.

Цвијановићева је поручила да је буџет парцијално питање, те да постоје механизми да се заустави све што се донесе на неадекватан начин.

"Али није овдје само ствар у буџету, овдје је ствар у томе како функционишу институције", истакла је она.

На телефонској сједници Предсједништва БиХ у сриједу, 31. јула, усвојен је буџет институција БиХ, тако што је Додик прегласан и није прихваћен његов приједлог да се прво формира Савјет министара, а да се онда иде са буџетом.