ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика02/08/2019

МАРЈАНАЦ: СОЦИЈАЛИСТИ ДАВНО ОДЛУЧИЛИ С КИМ ЋЕ У КОАЛИЦИЈУ

 

БАЊАЛУКА, 2. АВГУСТА /СРНА/ - Потпредсједник СП-а Живко Марјанац изјавио је данас Срни да су органи те странке донијели одлуку с ким ће ићи у коалицију и да нема ништа од промјене тог става и преласка у други политички блок који предводи СДС.

 

Марјанац је истакао да је лијепо што предсједник СДС-а Мирко Шаровић нуди СП-у позиције у власти на нивоу БиХ, уколико би постали дио нове већине, али подсјећа да су органи СП-а давно донијели одлуку с ким ће ићи у коалицију.

"Ми смо у коалицији СНСД-ДНС-СП. Да би се уопште разговарало о томе /Шаровићевој понуди/ ми морамо донијети другу одлуку, али сумњам да би та друга одлука могла проћи у СП-у. То би било потпуно одустајање од онога што смо градили у протеклих 10 или 15 година", нагласио је Марјанац.

Он сматра да СДС и његови партнери не могу доћи до већине на нивоу БиХ и да власт треба да формирају странке које су добиле највећу подршку на изборима.

Шаровић је изјавио федералним медијима да теоретски постоје опције и математика за другачије формирање парламентарне већине на нивоу БиХ и новог Савјета министара.

"Али, то је тежи и сложенији пут. Када би након краха ових преговора, а он је видљив голим оком, ДНС и СП били заинтересовани да разговарамо о новој већини у Парламентарној скупштини БиХ која долази из РС, био бих спреман да им препустим све челне позиције, наравно ако се са тим сложи и ПДП као други коалициони партнер", рекао је Шаровић.