ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика02/08/2019

ЖУПЉАНИН: РАТНЕ ЗАСТАВЕ - ДОКАЗ НЕМОГУЋНОСТИ ОПСТАНКА БиХ

 

БАЊАЛУКА, 2. АВГУСТА /СРНА/ - Декан Факултета за безбједност и заштиту Бањалука Слободан Жупљанин сматра да је истицање у Федерацији БиХ ратних застава такозване Армије БиХ још један доказ немогућности опстанка БиХ у којој би равноправно живјели Бошњаци, Срби и Хрвати.

 

Жупљанин је, коментаришући постројавање на Игману некадашњих припадника такозване Армије БиХ и њихових потомака који су дефиловали данас у униформама са ратним ознакама и под ратним заставама током манифестације "Одбрана БиХ-Игман 2019", истакао да тај скуп позив на неразумијевање, а не разумијевање у БиХ.

"Посебно је симптоматично што један народ покушава да представи да му је све дозвољено и да може да обиљежава шта год хоће и како хоће, а да при том све оспоравају српском народу", рекао је Жупљанин Срни.

Жупљанин каже да све иницијативе из Републике Српске у ФБиХ буду одмах одбачене, а сигурно заслужују више пажње него што је оваква манифестација у ФБиХ.

"Присуство бошњачког и хрватског члана Предсједништва БиХ на овој манифестацији потврђује још једном тезу о непринципијелности, неправедном односу и о томе да такво понашање све више БиХ претвара у неодрживу државну заједницу", истакао је Жупљанин.

Жупљанин је закључио да су силе које удаљавају Републику Српску и ФБиХ данас много веће него силе које теже ка томе да се створи јединствена земља у којој би био могућ живот и у којој нико не би био мајоризован.

Манифестацији су данас на игманском Великом пољу надомак Сарајева присуствовали чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић, као и више хиљада грађана, пренио је портал "Кликс".

Током манифестације на Великом пољу приређен је и вјерски програм којег је одржао поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић.

Заставе које су током рата у БиХ од 1992. до 1995. године користили припадници такозване Армије БиХ за Србе су неприхватљиве.