ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија07/08/2019

СА ВЛАСТИМА О УНАПРЕЂЕЊУ ПОЛОЖАЈА РАДНИКА

 

БАЊАЛУКА, 7. АВГУСTА /СРНА/ - Учесници Сабора Конфедерације синдиката Републике Српске затражили су данас састанке са свим представницима власти с циљем побољшања положаја и рјешавања нагомиланих проблема радника у Српској.

 

Са Сабора у Бањалуци, на коме је усвојена декларација Конфедерације синдиката, затражено је да се разговара и о заустављању одлива квалитетне радне снаге.

"Циљ је Српску учинити добрим мјестом за рад, живот и стварање", рекао је предсједник Конфедерације Жељко Tепавчевић и додао да ће о садржају декларације јавност бити упозната након обједињавања свих захтјева са прецизним роковима за њихову реализацију.

У саопштењу овог синдиката је поновљено да је на одржаном Сабору усаглашено да се Влади Српске, најодговорнијим институцијама, али и српском члану Предсједништва БиХ, упуте захтјеви о унапређењу положаја и заустављању одлива радника из Републике Српске.

Потпредсједник Конфедерације синдиката Божо Марић поручио је да је потребно извршити и реформу јавне управе, те је позвао све раднике из Српске да се синдикално организују и придруже тој организацији и Синдикату управе.

"Синдикално организовање је ваше Уставом загарантовано право. Заједно смо јачи и имамо рјешење", рекао је Марић.

Сабору у Банском двору присуствовало је око 300 синдикалци из свих сектора и радници из цијеле Српске.