ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура08/08/2019

"ЛИЦИДЕРСКО СРЦЕ" ОД 15. ДО 19. АВГУСТА И У ВИШЕГРАДУ

 

БЕОГРАД, 8. АВГУСТА /СРНА/ - Међународни дјечији фестивал фолклора "Лицидерско срце" биће одржан од 15. до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду- Андрићграду, уз учешће око 1.000 дјеце и младих из 10 земаља, најавили су данас организатори.

 

На 11. Фестивалу учествоваће млади из Републике Српске, Србије, Индије, Грузије, Молдавије, Украјине, Њемачке, Чешке, Тајвана и Бјелорусије.

Фестивал се одржава у организацији Удружења грађана "Ера" из Ужица, а у суорганизацији Града Ужице, Представништва Републике Српске у Србији и Туристичке организације Златибор, речено је на конференцији за новинаре.

Стручни сарадник за односе с јавношћу у општини Вишеград Јована Боровчанин Ђуревић истакла је да им представља велику част и задовољство што су 17. августа домаћини Фестивала.

"Што се тиче програма у Вишеграду, у 13.00 часова биће организована фолклорна радионица за учеснике, у 16.30 пријем у градској кући, у 17.30 часова дефиле од Моста Мехмед-паше Соколовића, Улицом краља Петра до Андрићграда и у 18.00 часова почиње свечани програм Фестивала", рекла је она.

Дирекор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић истакао је да се та изузетно значајна културна манифестација одржава у пограничном дијелу Србије и Републике Српске.

Он је рекао да током "Лицидерског срца" дјеца од осам до 14 година размјењују знања са осталим учесницима Фестивала.

"Ова манифестација даје изузетно значајан допринос и укупним односима Републике Српске и Србије", нагласио је Цицовић, додавши да је улога Фестивала и промоција свих туристичких потенцијала Српске и Србије.

Он је навео да је фестивал "Лицидерско срце" за Представништво Српске у Србији од посебног значаја и да се зато сваке године труде да буде што квалитетнији.

Члан организационог одбора Фестивала Властимир Вељковић рекао је да је предсједник Србије Александар Вучић трећи пут покровитељ манифестације.

До сада је на овом фестивалу, који је први пут организован 2009. године, учествовало око 8.500 дјеце из 40 земаља Европе, Азије, те Сјеверне и Јужне Америке.