ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет13/08/2019

ВЕЋИНА БРИТАНАЦА ПОДРЖАВА ЏОНСОНОВУ ИНИЦИЈАТИВУ

 

ЛОНДОН, 13. АВГУСТА /СРНА-Ројтерс/ - Већина Британаца вјерује да премијер Борис Џонсон мора да "на било који начин" изведе Велику Британију из ЕУ, чак иако то значи распуштање парламента, резултати су посљедње анкете објављене у "Дејли телеграфу".

 

Лист подсјећа да је Џонсон обећао да ће извести Британију из ЕУ до 31. октобра без обзира да ли успије да постигне договор са Бриселом, упркос томе што су бројни посланици против одласка без споразума.

Резултати испитивања које је обавила агенција "КомРес" показују да је 54 одсто испитаних сагласно да Џонсон треба да изврши "Брегзит" на било који начин, укључујучи и распуштање парламента, уколико то буде неопходно како би онемогућио посланике да процес зауставе.

Џонсон покушава да постигне договор са ЕУ али није одбацио могућност распуштања парламента како би спријечио покушаје посланика да блокирају излазак без споразума.

Резултати анкете указују да 46 одсто испитаних није сагласно са "Брегзитом" по сваку цијену.

Резултат је заснован на одговорима 1.645 испитаних.

Резултати исте анкете показују и да је подршка Конзервативној партији у порасту за шест одсто на 31 одсто у односу на 27 одсто који поджавају опозициону Лабуристичку странку. Овај резултат заснован је на испитивању 1.783 особа.