ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/08/2019

УСКОРО ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

 

БАЊАЛУКА, 13. АВГУСTА /СРНА/ - Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске ће од четвртка до недјеље, 15. до 18. августа, на територији цијеле Српске појачано контролисати учеснике у саобраћају.

 

Aкценат ће бити на контроли прекорачења прописане брзине кретања возила, те учешћа у саобраћају под дејством алкохола, дроге или психоактивних лијекова, који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње, саопштено је из МУП-а.

Из ове институције подсјећају да је лани највише лица у саобраћају смртно страдало у августу /25/, а у јулу ове године 18, што је за три лица више него у истом мјесецу прошле годинe.

Анализе узрока 20 саобраћајних незгода у којима је у јулу и августу ове године године смртно страдало 25 лица, показују да је најчешћи узрок била непрописна и неприлагођена брзина /45 одсто/, док је у 21 одсто случајева утврђено присуство алкохола у крви код возача.

Из МУП-а апелују да се сви учесници у саобраћају и возачи придржавају прописа, брзину кретања прилагоде условима и стању на путевима и не управљају возилом под дејством алкохола.