ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/08/2019

БЛАГОЈЕВИЋ: ШТО ПРИЈЕ РИЈЕШИТИ ПРОБЛЕМ СА ТЕРМИНАЛОМ НА РАЧИ

 

БАЊАЛУКА, 13. АВГУСТА /СРНА/ - Привредна комора Републике Српске апеловала је данас да што прије буде ријешен проблем у вези са планираним измјештањем царинског терминала са граничног прелаза Рача, јер блокаде за којима су у знак протеста посегли шпедитери већ наносе штету привредницима.

 

Портпарол Привредне коморе Српске Владимир Благојевић рекао је Срни да би се измјештање царинског терминала са граничног прелаза Рача негативно одразило на привреду у цијелој регији која гравитира ка том прелазу.

"Информације које добијамо од привредника са тог подручја говоре да би измјештање царинског терминала директно утицало на повећање трошкова и времена које је неопходно за царињење робе јер би привредници морали да користе прелаз удаљен педесетак километара", истакао је Благојевић.

Он је подсјетио да је стални захтјев Привредне коморе да буду смањене административне процедуре, наводећи да би тиме дошло и до олакшања, поједностављења и појефтињења пословања привредних субјеката.

Управа за индиректно опорезивање БиХ најавила је измјештање царинског терминала са граничног прелаза Рача због чега су шпедитери у неколико наврата обуставили рад.

Шпедитери на Рачи су најавили да ће у четвртак, 15. августа, камионима блокирати царински терминал уколико УИО БиХ не одустане од измјештања овог терминала.