ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/08/2019

ДВИЈЕ СЈЕДНИЦЕ ПРЕДСЈЕДНИШTВА ЗА ДАН - КОМШИЋЕВ ПЛАН ДА СРУШИ СTРАНАЧКИ ДОГОВОР

 

БАЊАЛУКА, 14. АВГУСТА /СРНА/ - Двије сједнице Предсједништва БиХ биће одржане у уторак, 20. августа, јер је осим ванредне, коју је тражио српски члан Милорад Додик, редовну сједницу заказао предсједавајући Жељко Комшић, користећи прилику да закомпликује ситуацију у вези са избором кандидата за предсједвајућег Савјета министара стављањем на дневни ред годишњи национални програм за чланство у НАTО-у, рекао је Срни предсједавајући Клуба посланика у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац.

 

Кошарац је подсјетио да је Додик затражио одржавање ванредне сједнице Предсједништва БиХ са само једном тачком дневног реда -
именовање кандидата за предсједавајућег Савјета министара како би се кренуло у реализацију споразума који су 5. августа постигли лидери СНСД-а, ХДЗ-а и СДА.

"Комшић је користећи прилику да закомпликује ситуацију у вези са избором кандидата за предсједвајућег Савјета министара прије ванредне сједнице, коју је тражио Додик, заказао одржавање редовне сједнице Предсједништва на чији дневни ред је ставио годишњи национални програм за чланство у НАTО-у", нагласио је Кошарац.

Он је истакао да стављање на дневни ред годишњег националног програма за чланство у НАTО-у није ништа друго него покушај да се злоупотријеби или обори споразум партија побједника општих избора.

"Потпуно је јасно да о том документу не постоји сагласност ни међу члановима Предсједништва, јер српски члан Милорад Додик неће подржати годишњи национални програм за чланство у НАTО-у. Комшић би у том случају и званично постао главни кочничар у формирању Савјета министара", оцијенио је Кошарац.