ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/08/2019

У ЈУЛУ РЕГИСТРОВАНА 53 КРИВИЧНА ДЈЕЛА

 

ПАЛЕ, 14. АВГУСТА /СРНА/ - На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у јулу су регистрована 53 кривична дјела што је за 12,8 одсто више него у истом периоду лани, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић.

 

Поповић је рекао да су у јулу надлежним тужилаштвима поднесена 43 извјештаја против 44 лица, од тога 13 повратника у вршењу кривичних дјела.

Он је на конференцији за новинаре рекао да јул карактерише висок степен расвијетљености кривичних дијела, као и врло добри резултати полицијских службеника на спречавању недозвољене производње дроге.

Поповић је нагласио да је коефицијент укупне расвијетљености криминалитета 86,8 док је коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу 65 одсто.

"У структури криминалитета највећи број кривичних дјела је из области општег криминалитета 45 или 84,9 одсто од укупних кривичних дјела, три кривична дјела привредног криминалитета, три у вези са злоупотребом дроге и два из области безбједности саобраћаја", навео је Поповић.

Према његовим ријечима, за 45 кривичних дјела општег криминалитета надлежним тужилаштвима поднесено је 36 извјештаја против 37 лица.

Поповић је рекао да су из области привредног криминалитета регистрована три кривична дјела, поднесена три извјештаја против три лица, а ради се о кривичним дјелима фалсификовање или уништење службених исправа, те по једно дјело недозвољена трговина и несавјестан рад у служби.

Он је нагласио да је у јулу обрађено 11 предмета у вези са дрогом, а одузето око 16,7 килограма марихуане, око 6,5 килограма спида, 7.841 комад екстазија, око 1,4 килограм дроге МДМА, те мања количина кокаина.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо истакао је да се у јулу на подручју Управе догодило 68 саобраћајних незгода, што је за 13,9 одсто мање у односу на исти мјесец претходне године.

Чворо је нагласио да је у овим саобраћајним незгодама страдало 29 лица, од чега једно смртно, док је седам лица теже и 21 лакше повријеђено.

Он је нагласио да су најчешћи узроци саобраћајних незгода - у 20 случајева брзина неприлагођена условима пута, у 19 случајева одстојање и вожња уназад у 13 саобраћајних незгода.

"Из саобраћаја је искључено 137 возача или 93 одсто више него у упоредном периоду, те 32 возила или 38,5 одсто мање", навео је Чворо.

Он је додао да су возачи искључивани из саобраћаја највише због вожње под утицајем алкохола и опијата, те вожње прије стицања права, а возила су искључивана најчешће због истека регистрације и техничке неисправности.

Према његовим ријечима, у јулу су регистрована 2.834 прекршаја из области безбједности саобраћаја или 77,7 одсто више у односу на упоредни период.

Чворо је рекао да су у јулу регистрована 34 нарушавања јавног реда и мира, што је за 54,5 одсто више у односу на јули 2018. године.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић рекао је да је стање безбједности на подручју Полицијске управе у јулу задовољавајуће што показују и статистички подаци.

Кушић је подсјетио да су полицијски службеници ове управе у јулу учествовали у обезбјеђењу Међуопштинских омладинских спортских игара на Сокоцу, Самита процеса за сарадњу југоисточне Европе на коме је било присутно више шефова страних држава, шефова влада и више министара иностраних послова, гдје је стање обезбијеђење оцјењено највећом оцјеном.

Он је нагласио да је успјешно обезбијеђена Међународна бициклистичка трка гдје је учествовало више од 150 такмичара из више од 20 земаља.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: