ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/08/2019

ДАНАС СЛАВА ГРАДА - ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

 

ДОБОЈ, 19. АВГУСТА /СРНА/ - Град Добој данас ће обиљежити крсну славу - Преoбражење Господње.

 

Обиљежавању крсне славе Добоја присуствоваће министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, а, према најави из Градске управе, очекује се и долазак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Према програму прославе, добојско свештенство служиће у 9.00 часова Свету литургију у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Добоју.

Ломљење славског колача предвиђено је за 12.00 часова у хотелу "Парк", уз присуство Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија и српског члана Предсједништва БиХ.

Прослава крсне славе града - Преoбражења Господњег почела је синоћ вечерњим богослужењем у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Добоју.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић честитао је крсну славу суграђанима и пожелио да "преoбражењем Господа сви преобразе себе у боље људе и да боље раде како би град напредовао".

"Сигуран сам да присуство кума крсне славе господина /Милорада/Додика значи и за Добој и грађане, јер смо много тога започели и много тога можемо када смо јединствени", рекао је Јеринић.