ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/08/2019

ДОДИК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРБА ИЗ УНСКО-САНСКОГ И ЛИВАЊСКОГ КАНТОНА

 

САРАЈЕВО, 21. АВГУСТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састаће се данас у Бањалуци са представницима српског народа из Унско-санског и Ливањског кантона.

 

Из Предсједништва БиХ најављено је да ће састанак бити одржан у 10.00 часова у Административном центру Републике Српске. Почетак састанка отворен је за сниматеље и фото-репортере.

Начелник општине Босански Петровац Дејан Прошић раније је најавио да ће на састанку са Додиком бити разговарано о приједлогу Владе Унско-санског кантона да у Меденом Пољу, на подручју ове општине, буде изграђен миграциони центар.

Прошић је рекао да се на састанку очекују и министри у Влади Републике Српске, те представници федералних општина Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово.

Општинско вијеће Босанског Петровца усвојило је у суботу, 17. августа, резолуцију којом од Владе Унско-санског кантона захтијева да одустане од приједлога да центар за мигранте буде смјештен у Меденом Пољу или слиједи блокада магистралног пута према Бихаћу, а најављена је и спремност да чак становници напусте свој град и упуте се ка ЕУ.