ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/08/2019

КОВАЧЕВИЋ: ДОБРА ВИЈЕСТ И ЗА СРБИЈУ И ЗА СРПСКУ

 

БЕОГРАД, 20. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник општине Љубовија Милован Ковачевић оцијенио је као добру вијест и за Србију и за Српску то што је Предсједништво БиХ обавезало Савјет министара у техничком мандату да у року од мјесец дана обезбиједи три милиона КМ за изградњу граничног прелаза Братунац-Љубовија.

 

Ковачевић је рекао да су активности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика допринијеле да стављање у функцију моста "Братољуб", који је изграђен прије двије године, буде коначно приведено крају, да се ријеши питање застоја и послови заврше.

"Тиме ће коначно у функцију бити стављен мост `Братољуб` који има немерљив значај за грађана са обје стране Дрине", изјавио је Ковачевић.

Он је подсјетио да је Србија урадила све на што се обавезала и уложила велика средства за премоштавање Дрине, а да БиХ све до сада није испунила свој дио обавеза.

"Политика никада не може бити изнад потреба људи. Дуго је трајало, али само присуство господина Додика, који је тренутно члан Председништва БиХ, као и његов рад допринели су да се коначно тај проблем приведе крају и да ће ти послови да се заврше", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да грађани западне Србије и источне БиХ, односно Републике Српске имају велика очекивања да ће стављањем у функцију "Братољуба", те изградњом једног дијела пута према Пецкој и према Ваљеву и Осечини фреквенција саобраћаја бити пуно већа, те да ће условити долазак већег броја инвеститора на то подручје.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је раније да су чланови Предсједништва БиХ на данашњој сједници обавезали Савјет министара БиХ у техничком мандату да у року од 30 дана обезбиједи додатна три милиона КМ за изградњу граничног прелаза Братунац-Љубовија да би то питање било ријешено.

Он је захвалио осталим члановима Предсједништва БиХ што су имали разумијевање за његов приједлог.

Мост "Братољуб", који повезује Братунац у Републици Српској са Љубовијом у Србији, изграђен је прије двије године средствима Србије.

Мост није до сада пуштен у употребу јер БиХ није саградила гранични прелаз, што је њен дио обавезе.