ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/08/2019

КЛИНЦОВ: ЖАЛИЋЕМО СЕ НА РЈЕШЕЊЕ ИНСПЕКТОРАТА О ДИПЛОМИ МЕХМЕДАГИЋА

 

БАЊАЛУКА, 21. АВГУСTА /СРНА/ - Ректор Универзитета за пословне студије Бањалука Радован Клинцов рекао је да ће се ова установа жалити на рјешење Инспектората Републике Српске којим јој је наложено да због неправилности поништи диплому издату директору Обавештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Осману Мехмедагићу и прогласи је ништавном у Службеном гласнику Српске.

 

Клинцов је рекао Срни да су јуче примили рјешење Инспектората у којем је одређено да овај универзитет у року од осам дана од пријема може покренути другостепени поступак и изјавити жалбу пред Министарством за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске.

"Уколико ресорно министарство потврди рјешење Инспектората и одбаци жалбу нашег универзитета, имамо могућности да покренемо управни спор пред надлежним окружним судом, па и да касније, уколико случај не буде ријешен у нашу корист, водимо поступке пред вишим судским инстанцама, користећи све правне лијекове", навео је Клинцов.

Он је апеловао да се медији уздрже од прејудицирања и преношења неоснованих изјава о наводним лажним и фалсификованим дипломама овог и других универзитета, подсјетивши да друштво може да буде поносно на ову приватну високошколску установу која је међу првим акредитованим у БиХ.

Клинцов је додао је сагласан са изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и ресорног министра Срђана Рајчевића који се залажу за затварање факултета уколико издају лажне дипломе.

Tужилаштво БиХ је током овогодишње истраге о лажним дипломама затражило од свих безбједносних агенција достављање диплома о завршеном образовању, што није урадила једино ОБА.

Осман Мехмедагић је током посљедњег рата био у обезбјеђењу Алије Изетбеговића, а довођен је и у везу са ратним злочинима и убиствима сарајевских Срба.