ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика21/08/2019

ВУЧИЋ: АМЕРИКАНЦИМА САМ РЕКАО ДА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР

 

БЕОГРАД, 21. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да то што САД тражи међусобно признање Београда и Приштине суштински није велика новост и додао да је својим саговорницима у САД пренио став да такве ствари не долазе у обзир.

 

"Рекао сам шта су наши ставови, те да могућност да Албанци добију све, а да Срби ништа, да ми њих признајемо - такве ствари не долазе у обзир, можда са неким другим руководством", рекао је Вучић за РТС.

Он је истакао да је важно да се разговори са Приштином наставе и да се тако предуприједи дестабилизација прилика, те додао да Србија неће мијењати формат разгoвора.

"Ако мислите да било ко може да утиче на Приштину на било који начин, а да нису Американци, онда се ми сви грдно варамо. Mорамо да будемо довољно снажни и разумни, озбиљни и да добро знамо шта је реално и шта је оно што морамо да урадимо да би сачували мир, виталне државне и националне интересе, али и да би економија могла да напредује", рекао је Вучић.

Говорећи о укидању такса као предуслову за наставак дијалога, Вучић је рекао да је могуће да Приштина укине таксе које је увела на робу из централне Србије у децембру и да то учини уз јак притисак САД.

"Престиж и гласове на Косову међу Албанцима добијају они који говоре најгоре о Србији и председнику Србије, неретко и о српском народу, тако да је илузорно очекивати да било ко од њих у таквим условима тражи нешто што је врло рационално, нормално - да се укину таксе које су антицивилизацијска мера", рекао је Вучић.

Он је рекао да су му његови саговорници у САД честитали на одличним економским резултатима и навео да може да се догоди да ће Србија по обиму директних страних инвестиција премашити прошлу годину која је била рекордна.

Према његовим ријечима, да би Србија све то сачувала мора да води паметну, промишљену и мудру политику.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: