ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/08/2019

БИКОВИЋ НИЈЕ ДОБИО ЗВАНИЧНО ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ЗАБРАНИ УЛАСКА

 

БЕОГРАД, 22. АВГУСТА /СРНА/ - Српски глумац Милош Биковић изјавио је да није добио званично обавјештење о забрани уласка у Украјину.

 

"Нисам добио ни писано обавештење, а ни званично образложење зашто. Ја сам се само нашао на сајту `Миротворац`који избацује слике и досијее људи. Мислим да то може да буде повезано с тим што сам боравио на Криму", рекао је Биковић за Радио "Слободна Европа".

Биковић је раније данас објавио на "Tвитеру" да му је забрањен улазак у Украјину и то због наводног угрожавања националне безбједности.

Он је навео да је случајно сазнао за информацију да се налази на сајту "Миротворац" који садржи базу података особа које се повезују са учешћем у активностима у Украјини на страни проруских присталица.

"Ја сам то сазнао тако што сам хтео да радим неку копродукцију са Украјином, преко колега тамо сам започео преговоре и они су се у једном тренутку јавили и послали ми мејл у ком су ми рекли да је мени забрањен улазак и да не могу да сарађују са мном", појаснио је Биковић.

Биковић је главни протагониста филма у руско-српској копродукцији "Балканска међа" о руском заузимању приштинског аеродрома "Слатина".

На листи сајта "Миротворац" налази се још један члан екипе филма "Балканска међа" - глумац Гојко Митић.

Биковићу је у новембру 2018. године предсједник Русије Владимир Путин уручио признање Медаља Пушкина за културно зближавање српског и руског народа.