ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима23/08/2019

БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

 

БАЊАЛУКА, 23. АВГУСТА /СРНА/ - У Републици Српској саобраћај се одвија редовно, а јутарња магла могућа је на дионицама које пролазе уз ријеке, кроз котлине и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 часова и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, због санације клизишта.

Ова забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње оборинског колектора, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-4, дионица Дервиши-Бањалука /пијаца/, на раскрсници Булевар Милутина Миланковића и Улице књаза Милоша.

Радови су планирани до 28. августа и за то вријеме саобраћај ће бити регулисан привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом.

Због теже саобраћајне незгоде на дионици магистралног пута Витез-Tравник, у мјесту Крчевине, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Tоком дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

Ноћу долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00.30 до 1.30 часова, од 2.00 до 3.30 часова и од 4.00 до 5.30 часова.

На обилазници кроз насеље Tетово /Немила-Tетово-Зеница/ забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

На граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.