ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија23/08/2019

ФЕДЕРАЛНО МИНИСТАРСТВО ПОМАЖЕ ПОВРАТНИЧКИМ ПОРОДИЦАМА

 

УГЉЕВИК, 23. АВГУСTA /СРНА/ - Начелник општине Угљевик Василије Перић и министар за расељена лица и избјеглице Федерације БиХ Един Рамић разговарали су данас о положају повратника у овој општини, за коју ће Министарство ове и наредне године издвојити дио новчаних средстава за инфраструктурне пројекте.

 

Након састанка Перић и Рамић обишли су регионални пут који дијелом захвата повратничку мјесну заједницу Глиње.

"Овај пут, у дужини четири километра, веома је важан, а гравитира повратничким мјестима Јањари, Атмачићи, Глиње и Средња Трнова и било би неопходно урадити асфалт у наредном периоду што би одржало становништво у овом крају и поправило квалитет живота", рекао је Перић.

Он је навео да је данас било ријечи и о пројектима који су важни за повратничке мјесне заједнице.

"Добили смо обећање да ће федерално Министарство издвојити одређени дио новчаних средстава у овој и наредној години за инфраструктурне пројекте", додао је Перић.

Он је подсјетио да је до сада у овим мјесним заједницама одрађен велики број пројеката који су побољшали квалитет живота становника у повратничким мјесним заједницама.

Рамић је изразио задовољство сарадњом са начелником и општином Угљевик.

"Повратници су заступљени у институцијама општине Угљевик. Са виших нивоа имамо обавезу да помогнемо локалне заједнице, а овдје постоје проблеми са наставком изградње регионалног пута и то ћемо заједнички рјешавати", рекао је Рамић.

Он је најавио да ће министарство финансијски подржати реализацију инфраструктурних пројеката и подршку запошљавању повратничке популације.

Перић и Рамић посјетили су данас фирму "Еуробау" у мјесној заједници Глиње, гдје власник Есмир Цамовић запошљава 26 радника из повратничке популације.

"Бавимо се производњом дрвених плоча и столова, алуминијумске столарије, браварије, као и производњом стамбених контејнера", рекао је Цамовић, који производе пласира на тржиште западне Европе.