ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика25/08/2019

САВЈЕТ МИНИСТАРА У ТЕХНИЧКОМ МАНДАТУ НЕМА НИКАКАВ ЛЕГИТИМИТЕТ

 

БРЧКО, 25. АВГУСTА /СРНА/ - Члан Главног одбора СНСД-а Синиша Милић изјавио је данас Срни да они који блокирају избор новог Савјета министара БиХ и опструишу изборну вољу грађана, раде против демократије и опстанка те институције.

 

Милић истиче да Савјет министара у техничком мандату, десет мјесеци након избора, више нема никакав легитимитет, а негативне посљедице блокаде избора новог Савјета осјећају сви у БиХ.

"Tехнички мандат не може бити супституција за изборну вољу грађана. Ако БиХ може десет мјесеци, а неки очигледно сматрају да то треба да траје и дуже, бити без легитимног Савјета министара, неко ће оправдано поставити питање да ли нам је уопште потребан тај изборни ниво и тај орган власти", рекао је Милић.

Он је додао да они који опструишу изборну вољу грађана тиме што покушавају да је моделирају или пониште разним неприхватљивим политичким захтјевима, попут чланства у НАTО, раде против демократије, али и против опстанка тих институција.

"Tиме се шаљу лоше политичке поруке, а политичка стабилност нам је потребна ако желимо да унапређујемо економију и зауставимо одлазак младих, за шта се сви, барем, декларативно залажу. Зато се надам да ће превладати разум и да ће нови предсједавајући Савјета министара БиХ ипак бити именован на наредној сједници Предсједништва БиХ", рекао је Милић.