ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура07/09/2019

ЕЛЕНИ КЕСИЋ ГРАН ПРИ ФЕСТИВАЛА "РАСПЈЕВАНЕ ПАХУЉИЦЕ"

 

МРКОЊИЋ ГРАД, 7. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Гран при Међународног фестивала дјечије пјесме "Распјеване пахуљице", који је одржан у Мркоњић Граду, припао је Мркоњићанки Елени Кесић за "Вилинску пјесма".

 

Гран при дирекције фестивала припао је Ники Старчевић из Словеније за пјесму "Поздравимо пролетје", док је специјална награда "Ђурађ Ђурановић Ђука" отишла у руке Стефани Тепић из Мркоњић Града за пјесму "Непобједиви".

Награду за најбољу интерпретацију освојила је Ивана Лазендић из Мркоњић Града са пјесмом "Свет љубави", а награду за сценски наступ Корина Постружин из Загреба са пјесмом "Суперстар".

Директор фестивала Милијана Малић рекла је новинарима да је фестивал васпитно-образовног карактера и да је његова суштина да музика буде мост који ће спојити све учеснике.

"Било је много сјајних извођача који су стасали у праве звјездице", истакла је Малићева.

У ревијалном дијелу наступили су прошлогодишњи побједници Озрен Tомић и Дарија Врачевић.

Фестивал је почео прексиноћ, када је одржано и полуфинално вече на којем је изабрано 19 извођача који су синоћ наступили у финалу.

Фестивал је одржан у организацији Удружења "Мали принц" из Мркоњић Града и Културно-спортског центра "Петар Кочић", под покровитељством општине.