ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана09/09/2019

НАТО ИСПИСАО НАЈСРАМНИЈЕ СТРАНИЦЕ ИСТОРИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 9. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је бомбардовањем, најприје, Републике Српске, а потом и Србије, НАТО исписао најсрамније странице историје на европском континенту од завршетка Другог свјетског рата.

 

"Ваздушним операцијама на Републику Српску НАТО се отворено сврстао на једну страну у грађанском рату у БиХ и утицао на коначан исход рата. Осиромашени уранијум, који је у тим операцијама бачен на територију и Српске и Србије, и данас убија нашу дјецу, па се може рећи да НАТО операције и 24 године послије имају погубне ефекте по Републику Српску и њен народ", рекао је Додик Срни поводом 9. септембра - Дана сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској.

У дану када се сјећамо својих пострадалих, рањених и болесних, Додик је изразио саучешће породицама страдалих и солидарност са свима који се и данас боре са најтежим болестима, као посљедицом операције НАТО савеза.

"Ваздушни удари НАТО-а деведесетих година прошлог вијека на Републику Српску оставили су трајан и неизбрисив печат у колективној свијести нашег народа", истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

У Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву данас ће бити обиљежен Дан сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској током којег је убијено 46 војника и више од 50 цивила.