ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/09/2019

ФИРМА "ВАЈС ЛАЈТ" ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ЈОШ ЈЕДАН ОБЈЕКАТ

 

ПАЛЕ, 10. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је данас да мини-фабрика за производњу ЛЕД расвјете "Вајс лајт" из Србије, која послује у индустријској зони "Фамос–Коран" на Палама, жели да преузме још један објекат и настави своју производњу на подручју ове локалне заједнице.

 

"Када ово предузеће изложи своје планове и пошање писмо намјере видјећемо како даље. Фирма `Вајст лајт` је до сада постигла велике резултате и испоштовали све договоре и запослили су 30 радника", рекао је Југовић новинарима након састанка са министром за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренком Голић и руководством мини-фабрике за производњу ЛЕД расвјете.

Према његовим ријечима, "Вајс лајт" изводи и одређене грађевинске радове на јавној расвјети на Јахорини, а које су у складу са енергетском ефикасношћу.

"Енергетска ефикасност је нешто због чега смо и одржали данашњи састанак, како би видјели можемо ли и на који начин да им помогнемо", рекао је Југовић.

Југовић је нагласио да постоје два заинтересована инвеститора из Аустрије и Њемачке који желе да инвестирају у индустријску зону, запосле раднике, те да су у току преговори.

"Ми не желимо да продајемо имовину, него да је издајемо како би запослили домаћу радну снагу и вратили живот у `Фамос`", рекао је Југовић и додао да су поносни што су власници ових предузећа у кругу индустријске зоне.

Општина Пале купила је имовину предузећа "Фамос-Коран" са намјером да постојећу инфраструктуру овог индустријског комплекса искористи за формирање пословне зоне за инвеститоре у реалном сектору.

У куповини имовине овог предузећа општина Пале уложила је милион КМ, колико је за овај пројекат издвојила и Влада Републике Српске.