ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/09/2019

ПЕТРИЧЕВИЋ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ВИЈЕКА "БАЊЕ ВРУЋИЦЕ"

 

БАЊАЛУКА, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричeвић присуствоваће данас свечаном обиљежавању 100 година од постојања Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" у Теслићу.

 

Свечана академија биће одржана са почетком у 18.00 часова, саопштено је из ресорног министарства.

Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", који ове године обиљежава стотину година од оснивања, промовисао је 6. септембра монографију о свом историјату, као и вибер стикере са мотивима Бање.

Аутор Монографије "Бања Врућица - Вијек у служби здравља" Бојан Стојнић рекао је да је 1925. године током каптаже бањских извора пронађен златник и огрлица из римског периода, као потврда да је и у том периоду била позната љековитост термоминералне воде са овог подручја.

Стојнић је навео да се у припреми Монографије користио архивима институција Републике Српске, БиХ и земаља некадашње Југославије, као и другим оновременим писаним документима и штампом.

Он је подсјетио на историјат од 1919. године када је бањски комплекс од Хамди-бега Ајановића из Тешња купио Симо Крстић и када почиње модерни развој овог здравствено-туристичког центра.

Директор Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" Драган Богданић рекао је да је овај центар лидер здравственог, конгресног, спортско-рекреативног и велнес туризма у Републици Српској и југоисточној Европи, истичући да је велики успјех обиљежавати 100 година рада.

"Захвалан сам аутору Монографије што је лијепо и концизно описао људе и догађаје, те носиоце одговорних функција који су ишли у правцу развоја Бање Врућице", рекао је Богданић и захвалио и онима чија имена нису наведена у монографији, али су оставили траг, као и корисницима за повјерење.

Извршни директор за операције и маркетинг Александар Радошевић рекао је да ће вибер стикери корисницима у БиХ бити доступни од сутра, чијим преузимањем аутоматски постају чланови "Вибер" заједнице "Бање Врућице".

Радошевић је најавио да ће ускоро функционисати и "Вибер чет-бот", односно корисници ће 24 часа на располагању имати директну комуникацију са Бањом.