ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/09/2019

НАСТАВАК СЈЕДНИЦЕ

 

САРАЈЕВО, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У данашњем наставку сједнице Представничког дома Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ посланици ће окончати расправу, потом се очекује изјашњавање о свим тачкама дневног реда.

 

Током четврте редовне сједнице, федерални премијер Фадил Новалић јуче је образложио Програм овогодишњег рада Владе ФБиХ, истичући да су приоритети пројекти интензивирања привредног развоја, јачање унутрашње стабилности ФБиХ и владавине права.

Међу приоритете, Новалић је сврстао иницирање и спровођење реформи усклађених са потребама БиХ, те, у сарадњи са другим нивоима власти у БиХ, рад на евроатлантским интеграцијама с циљем дугорочно одрживог и стабилног система који ће ФБиХ учинити конкурентнијом, преносе федерални медији.

Он је навео да се стратешки циљеви и програми федералне Владе у овој години односе на даље усклађивање домаћег законодавства са ЕУ, очување макроекономске стабилности и јачање буџетске одговорности, економске реформе,
изградњу и реконструкцију транспортне и енергетске инфраструктуре.

Међу приоритетима су наставак реформи правосуђа и јавне управе, здравства и социјалног сектора, борбу против корупције и организованог криминала, јачање сарадње с организацијама цивилног друштва, заштита од дискриминације, те јачање регионалне сарадње и координације између кантона.

Према његовим ријечима, планирано је да Влада ФБиХ усвоји 95 закона, четири уредбе, 12 одлука, 35 правилника, шест стратегија, 11 осталих аката.

Наставак четврте редовне сједнице Представничког дома ФБиХ заказан је у 10.00 часова.