ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

ПУПОВАЦ: УКЛОНИМО УСТАШКА ЗНАМЕЊА И ПОРУКЕ МРЖЊЕ

 

ЗАГРЕБ, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Лидер Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац позива да се у Хрватској "уклоне ушата слова `У` са фасада и саобраћајница и да буду сакционисани усташки знакови и поруке".

 

Он је на конференцији за новинаре у Загребу затражио да престане ревизија прошлости, "која иде дотле да се припадницима квислиншких режима одају државне и вјерске почасти".

Пуповац је нагласио да је многима засметао његов страх због повећаног насиља и мржње према Србима.

"Позивам их да склонимо униформе с усташким поздравом, те поруке попут `Убиј Србина`", истиче Пуповац.

"Ја сам у овој земљи, као и странка и заједница којој припадам, у три деценије био прозван различитим именима...Ја нисам четник, али од оних који мисле да јесам или тврде да јесам никад нећу тражити извињење", поручио је Пуповац.

Он је напоменуо да се то односи и на оне који га сврставају у категорију злочинаца и убица, што није.

Лидер СДСС-а поручује да неће тражити извињење ни од оних који га сврставају у тајне сараднике српских служби у Београду, "стављајући га у ризике који су већи од нарушавања угледа у јавности", преносе хрватски медији.

"Питања која смо отворили нису лака за Хрватску", закључио је Пуповац.

Он није одговорио на питање да ли СДСС напушта владајућу коалицију, али је напоменуо да је "спреман да сарађује са најширим спектром политичких и неполитичких актера да од Хрватске створе земљу мира".