ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ДА ПРИЈАВЕ ЗАГАЂИВАЧЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

 

БИЈЕЉИНА, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Акционарско друштво "Комуналац" Бијељина позвало је грађане да воде рачуна о смањивању загађења у животној средини ради будућих генерација и да несавјесне грађани пријаве Одјељењу комуналне полиције.

 

Истичући да несавјесни грађани не брину о заштити околине, директор овог предузећа Миленко Вићановић рекао је Срни да нико нема право да баца отпад у канал, на ливаду, у парк или било гдје друго гдје то није предвиђено.

"Нико нема право да гомила отпад око контејнера и тако ствара нелегалне дивље депоније", истакао је Вићановић и позвао грађане да набаве довољан број посуда за комунални отпад које су типизиране и намијењене за ту сврху, те да износе отпад редовно и уредно.

Он је нагласио да је јако битно затворити контејнер након бацања отпада јер се тако не шире непријатни мириси, нити се може напунити кишницом због чега смрад буде још већи и пропадање посуде брже.

"Постоје грађани који отпад бацају поред контејнера и канти, у танким најлонским и папирним кесама које се врло брзо распадну или проспу. Они поступају несавјесно, али најчешће ненамјерно", истиче Вићановић.

Он је објаснио да радници АД "Комуналац" Бијељина долазе по тај отпад и када је температура ваздуха минус 20 и када је у плусу 40 степени Целзијусових и да могу озбиљно да се повреде због неадекватне и претешке посуде /лимено буре, пластичне каце/ или од отпада, попут стакла.

Ради добробити свих грађана, радника АД "Комуналац" Бијељина и будућих генерација, Вићановић је упутио позив свима да пазе на своје окружење, те захвалио савјесним људима на сарадњи и жељи да град Бијељина буде љепши и чистији.