ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

"БАЊА ВРУЋИЦА" - ДРАГУЉ КОЈИ ПРИВЛАЧИ ПАЖЊУ

 

ТЕСЛИЋ, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је вечерас у Теслићу да је "Бања Врућица" драгуљ који привлачи пажњу и да по квалитету услуга парира установама таквог типа у Европи.

 

Она је обраћајући се на свечаној академији поводом 100 година рада "Бање Врућице" изразила задовољство што има прилику да прати развојни пут ове установе.

"Морам рећи нешто на рачун директора `Бање Врућице` /Драгана Богданића/ и мене, од ових 100 година ми памтимо бар пола", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је нагласила да је "Бања Врућица" била "срце живота у цијелом овом крају, али и широм бивше Југославије и могла је да иде раме уз раме са неким центрима који су имали много бољи и већи положај и више подршке и били познатији на други начин".

Према њеним ријечима, након ратног периода и бројних других проблема које је ова бања имала, данас се може рећи да је ово успјешан примјер приватизације, показатељ како институције и приватни сектор и други заинтересовани могу да раде заједно и да трче трку са онима из развијене Европе који много више улажу у овакве ствари.

"Али, по квалитету услуге и свиме што ова бања може да понуди, можемо да им парирамо. То је разлог што имамо толико гостију овдје. То јесте драгуљ који привлачи пажњу", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је нагласила да Бања, осим што је љечилиште, има и туристичку димензију и изразила увјерење да ће наставити успјешно да се развија, што ће значити много за овај крај, али и цијелу Републику.

Напомињући да је дуго година морала да води рачуна о буџету, Цвијановићева је нагласила да због тога подржава увијек успјешан колектив, привредни субјект који успијева да добро плаћа своје раднике, испуњава обавезе према држави.

"Желимо новим генерацијама да буду те које ће моћи да се похвале резултатима и овог колектива и да свједоче о неким временима када смо градили Српску, трудили се да је стабилизујемо, направимо добрим мјестом за живот", поручила је предсједник Српске.

Она је истакла да је поносна на напоре које заједно у широком луку чине грађани Српске и институције.

"Сви ми заједно чинимо један велики корпус и сигурна сам да ћемо успјети на том путу зато што, осим љубави коју осјећамо за послове које радимо и добробит за наше друштво, свјесни смо да уколико нисмо заједно, онда ту нема правих резултата", рекла је она.

Цвијановићева је поручила да жели да ова бања буде успјешна, као и цијела Република Српска.

Она је пожељела срећан наставак пословања Бањи, њеним радницима да буду задовољни, а свим гости који ће доћи из Европе да понесу најбоље успомене.

"Живијела `Бања Врућица, Теслић и Република Српска!", поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева је одликовала "Бању Врућицу" Орденом Његоша првог реда поводом јубилеја ове установе и заслуга и доприноса у послијератном периоду у области здравства.

Предсједник Српске вечерас је овај орден уручила директору "Бање Врућице" Драгану Богданићу.

"Бања Врућица" додијелила је Цвијановићевој захвалницу за допринос развоју ове установе.