ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/09/2019

ГРМУША: ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ УКОЛИКО СЕ НЕ МОЖЕ ФОРМИРАТИ ВЛАСТ

 

ПРЊАВОР, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша рекао је данас у Прњавору да је правило у свим демократским заједницама да у ситуацији када власт не може да буде формирана буду одржани ванредни избори.

 

"Сматрамо да би било ефикасно, ради уштеде средстава пореских обвезника, да идуће године, када већ имамо локалне изборе приступимо претходно промјенама изборног закона", рекао је Грмуша на конференцији за новинаре.

Он је навео да је став ПДП-а да је, можда, боље ићи у варијанту ванредних избора, него правити неке друге аранжмане.

Грмуша тврди да би требало увести институт ванредних избора, све потребне техничке ствари, скенере и контролу бирачког процеса, те омогућити транспарентан и објективан рад јавних медија током изборне кампање.

"Да коначно суочимо политичке аргументе свих партија у БиХ, за какву су нову власт, шта желе да ураде ако имају шансу у Парламентарној скупштини, шта би урадили да су у Савјету министара и да на бази таквих политика и поштених резултата избора добијемо власт која ће моћи да ову земљу повуче напријед", рекао је Грмуша.

Он је нагласио да је став ПДП-а да све што се тиче АНП-а мора да ради нови Савјет министара, јер, како је навео, нешто што је у техничком мандату не може доносити суштинске одлуке.

"Што се тиче свих других интеграција и савеза ми имамо прокламоване политике још од 1999. године да Република Српска, а са њом и БиХ, гдје год ишла или не ишла, мора да буде заједно са Србијом. То је наш начелан став, ми ту политику пратимо, то је официјелан став ПДП-а", нагласио је Грмуша.