ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/09/2019

ПРИЈЕМ ЗА ТРИНАЕСТОГОДИШЊЕГ КИК-БОКСЕРА ИВАНА МАРКОВИЋА

 

ПАЛЕ, 12. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Пале Бошко Југовић примио је данас члана паљанског Клуба борилачких вјештина "Девета чета" Ивана Марковића који је освојио бронзану медаљу у кик-боксу за кадете и јуниоре на такмичењу у Мађарској.

 

Југовић је рекао новинарима да су Пале још једном показале да су мјесто спорта и честитао Ивану и његовом клубу за освојену медаљу на Европском првенству.

"Иван је само показатељ да Пале имају много талената. Ми некада направимо гријех што не успијемо да их све промовишемо, тако да обећавам да ћемо наћи времена и простора", истакао је Југовић.

Према његовим ријечима, за општину Пале је важно да се дјеца баве спортом и склоне са улице, што доприноси развоју њихових интелектуалних и других способности које ће од њих направити узорне становнике општине Пале и цијеле Републике Српске.

Југовић је навео да ће општина стати иза свих резултата Клуба "Девета чета", јер им је пружена и подршка из буџета, а њихови резултати могу бити подстицај да ти износи буду повећани.

Млади кик-боксер Иван каже да је такмичење одржано крајем августа, а да је са припремама почео мјесец раније.

"Имао сам два тренинга дневно на Палама, па сам отишао у Требиње на камп који је трајао седам дана. Услови у школи и дворани `Пеки` су одлични за тренирање, тако да планирам и даље да се бавим кик-боксом", рекао је Марковић и додао да је у полуфиналу изгубио од прошлогодишњег првака свијета из Азербејџана.

Један од тренера у Клубу борилачких вјештина "Девета чета" Зоран Спајић рекао је да је Иван на такмичењу у Мађарској показао шта зна.

Спајић је захвалио општини Пале и приватницима који су им омогућили одлазак на Европско првенство у Мађарској.