ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/09/2019

ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ ИГРАЈУ ЗА ПРОМОЦИЈУ НАТАЛИТЕТА

 

БАЊАЛУКА, 12. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић поново је позвао становнике Бањалуке и Српске да дођу данас на бањалучки Градски стадион на хуманитарну утакмицу ветерана Фудбалског клуба /ФК/ "Црвена звезда" и ФК "Борац", чији је организатор Фондација "Дјеца нам се рађала" с циљем промоције наталитета у Српској.

 

Ђајић је, након љекарских прегледа ветерана ФК "Црвена звезда" у УКЦ-у, новинарима рекао да је посјета фудбалских легенди "Звезде", бивше Југославије и Србије, радостан дан за ову здравствену установу, али и Бањалуку и цијелу Републику Српску.

Он је нагласио да је, осим мјера које спроводи Влада и руководство Српске, када је ријеч о повећању наталитета, потребно и укључивање сваког појединца и невладиних организација.

"Тим поводом смо основали Фондацију `Дјеца нам се рађала` и позивам све становнике да допринесу унапређењу њеног рада", рекао је Ђајић, који је и предсједник Фондације.

Легенда ФК "Црвена звезда" Драган Џајић рекао је да су ветерани овог клуба радо прихватили позив да учествују у хуманитарној акцији, те додао да боравак у Бањалуци и Српској протиче у пријатељској атмосфери и да се сви осјећају као да су у Београду.

"Уколико наш долазак допринесе успеху акције, бићемо веома поносни. `Црвена звезда` ће се увек радо одазивати позивима на овакве акције", рекао је Џајић.

Владимир Петровић Пижон, легенда ФК "Црвена звезда", рекао је да је изузетно срећан што је дошао у Републику Српску и што ће играти за промоцију наталитета у Српској.

Предсједник ФК "Црвена звезда" Светозар Мијаиловић рекао је да му је драго да на свим стадионима гдје игра "Звезда" има много навијача из Републике Српске, што доказује да је овај клуб овдје веома популаран.

Према његовим ријечима, у ФК "Црвена звезда" надају се да ће укључивањем у овакву акцију дати значајан допринос њеном успјеху.

Мијаиловић је Ђајићу уручио спортску опрему ФК "Црвена звезда".

На Градском стадиону у Бањалуци данас ће бити одиграна хуманитарна утакмица ветерана фудбалских клубова београдске "Црвене звезде" и бањалучког "Борца" с циљем подизања свијести о значају повећања наталитета у Републици Српској.

Организатор утакмице је Фондација "Дјеца нам се рађала", чији је предсједник Владо Ђајић раније становнике позвао Бањалуке и Републике Српске да дођу на фудбалско-естрадни спектакл на Градском стадиону, те да позову хуманитарни број 1432 и донирају једну КМ и тако допринесу повећању наталитета у Српској.

Он је навео да ће овом догађају допринијети дати и бројне естрадне звијезде које ће наступити бесплатно.

Утакмица ће почети у 17.00 часова, а улаз је бесплатан. Осим утакмице "Црвене звезде" и "Борца" биће одигран и сусрет између екипа љекара и новинара.