ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура16/09/2019

АМИЏИЋ: МНОГО ПАЖЊЕ ПОСВЕЋЕНО КУЛТУРИ У ГРАДУ

 

БАЊАЛУКА, 16. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Градска администрација, осим што брине о инфраструктурном развоју локалне заједнице, много пажње поклања култури, поручио је данас замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић на пријему за учеснике Четвртих међународних књижевних сусрета у Бањалуци.

 

"Током овог мјесеца очекујемо веома важне вијести из Брисела гдје бранимо нашу кандидатуру за европску пријестоницу културе 2024. године, а књижевни сусрети су сигурно веома важан сегмент у култури Бањалуке. Увијек је лијепо чути да су у ваш град стигли гости из цијелог свијета који ће у својим земљама пронијети лијеп глас о Бањалуци", рекао је Амиџић.

Српски пјесник из Темишвара Славомир Гвозденовић истакао је да Савез Срба у Румунији изузетно његује сарадњу са Републиком Српском, додајући да да је за њих та сарадња веома важна и одвија се у свим сегментима културног стваралаштва, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Гошћа из Јапана Јамасаки Кајоко рекла је да су јапански и српски два језика којима се интензивно служи.

"Кад год долазим у ваш град обузме ме топлина, спонтаност, љубазност ваших људи. То је диван осјећај, а умјетност има веома важну улогу у граду који је проживио веома тешке тренутке у задњих 30 година. Само умјетност може да отвара срца људи који вас можда не разумију", рекла је Кајоко.

Међународни књижевни сусрети "Бањалука 2019", који су ове године окупили 27 књижевника из 13 земаља свијета, одржавају се од петка, 13. септембра, до сутра на више културних сцена на подручју града.

Организатор Сусрета је Удружење књижевника Републике Српске.