ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет18/09/2019

РАЦИЈЕ ПОВОДОМ ТЕЛЕВИЗИЈСКЕ ПИРАТЕРИЈЕ

 

МИЛАНО, 18. СЕПТЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Полицијске службе су рано јутрос покренуле рације широм Европе против пиратских телевизијских сервиса који се наплаћују, при чему је заплијењена опрема и блокирани су сервиси који су илегално продавани милионима корисника, саопштиле су италијанске власти.

 

Уз координацију "Европола" и "Евроџаста", полиција је извршила рације у Француској, Њемачкој, Италији, Холандији, Грчкој и Бугарској у склопу истраге о улози организованог криминала у телевизијској пиратерији.

Истрага је почела у Италији, гдје су тужиоци у Риму и Напуљу пронашли доказе о софистицираном, обимном илегалном пословању са телевизијским претплатницима. Пирати су наплаћивали знатно ниже цијене од легалних оператера.

Полицијски званичник Ђанлука Берути рекао је да је највећа илегална платформа под називом "Екстрим кодс" угашена данас и да је имала око 50 милиона корисника широм свијета.

"Продавали су телевизијске сервисе међу којима је и главни садржај италијанског `Скаја`, `Нетфликса`, `Медијасета`, `Дазна` за мјесечну претплату од 12 евра", рекао је Берути.

"Евроџаст" је саопштио да је заплијењено више од 200 сервера и дигитална опрема која је кориштена за дистрибуцију плаћеног телевизијског садржаја.

У саопштењу се додаје да су идентификоване 22 особе осумњичене да су починиле превару, криминал на интернету и прање новца.