ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/09/2019

ДРЖАВЉАНСТВА МУЏАХЕДИНИМА - ДОДАТНА ДИСКРЕДИТАЦИЈА ЏАФЕРОВИЋА

 

БАЊАЛУКА, 18. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да су документи који доказују да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић потписивао пријем у држављанство БиХ појединим припадницима одреда "Ел мухаџедин" само елементи који Џаферовића додатно дискредитују.

 

Додик, који је српски члан Предсједништва БиХ, рекао је новинарима у Бањалуци да је у Предсједништву БиХ, али да су његови и Џаферовићеви односи оптерећени ситуацијом у вези са његовом /Џаферовићевом/ ратном прошлошћу и чињеницом да никада нису расвијетљене те околности.

Он је навео да СНСД у прошлом готово читавом мандату није учествовао у раду парламента БиХ када је њиме руководио Џаферовић, због његове ратне прошлости.

"Џаферовић, као ратни начелник Служби безбједности Зенице 23. августа 1994. године био је свједок када су муџахедини ликвидирали Србе одсијецајући им главе, а да није предузео ниједну радњу да се то спријечи и да се кривци приведу правди", истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је рекао да су ти војници били заробљени и да се на њих односила Међународна конвенција која штити заробљенике, али да одговорни људи нису учинили ништа да их заштите.

"То је било довољно за СНСД да у претходном времену у парламенту БиХ предузме те своје радње и активности", навео је Додик.