ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/09/2019

РАЗМОTРЕН ПРИЈЕДЛОГ ИЗМЈЕНА ЗАКОНА О ПРИВРЕДНИМ ДРУШTВИМА

 

БАЊАЛУКА, 19. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог закона о измјенама Закона о привредним друштвима, којим се настављају реформе регистрације привредних субјеката с циљем успостављања могућности за подношење пријаве за регистрацију оснивања и пословних промјена електронским путем.

 

Секретар у Министарству привреде и предузетништва Републике Српске Драго Вулета је у завршној ријечи о овом приједлогу закона у Народној скупштини истакао да ресорно министарство припрема информацију о привреди Српске која ће бити свеобухватна.

"Из тога могу проистећи квалитетни закључци и нова, квалитетна и корисна законска рјешења", рекао је Вулета.

Он је захвалио посланицима на конструктивној расправи и поновио да се могућности за електронску регистрацију друштава са ограниченом одговорношћу уводе у складу са опредјељењем Владе Српске да настави са реформом регистрације привредних субјеката.

Вулета је рекао да ће, реализацијом овог дијела реформе, лица која намјеравају да послују у Српској моћи брзо, лако и уз минималне трошкове,
електронски да региструју пословање у форми привредног друштва и предузетника.

Потпредсједник Народне скупштине Жељка Стојичић дала је у парламенту петнастоминутну паузу након које ће посланици гласати о апсолвираним тачкама дневног реда шесте редовне сједнице. /наставиће се/бој/бон/мђ