ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/09/2019

ПОДРШКА БиХ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ПОВЕЋАЊЕ КЛИМАТСКИХ АМБИЦИЈА

 

САРАЈЕВО, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - БиХ је подржала Иницијативу за повећање климатских амбиција која позива на хитно дјеловање, те израду конкретних планова за смањење емисије стакленичких гасова и повећање улагања у енергетску ефикасност и обновљиву енергију, саопштено је данас из Амбасаде Аустрије.

 

Из Амбасаде Аустрије истичу да подршка БиХ овој иницијативи показује одлучност ове земље да се озбиљно ухвати у коштац са климатским изазовима.

Иницијатива, коју је до сада подржало више од 30 држава широм свијета, биће представљена у оквиру климатског самита УН у Њујорку од сутра до понедјељка, 23. септембра.

У саопштењу се подсјећа да је ову иницијативу у протеклих неколико мјесеци покренуо предсједник Аустрије Александер ван дер Белен на основу Париског споразума о климатским промјенама из 2016. године.

"Искористимо многобројне могућности и мјере за борбу против климатских промјена и обликујмо позитивну будућност наше планете. Оставимо нашој дјеци и будућим генерацијама свијет вриједан живљења", наводи се, између осталог у Ван дер Беленовој Иницијативи.