ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/09/2019

СУТРАШЊИ САСТАНАК С ЦИЉЕМ ОЧУВАЊА МИРА У РЕГИОНУ

 

БЕОГРАД, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је да ће сутра у Београду разговарати са представницима свих значајнијих политичких странака у Републици Српској у жељи да се сачува мир у региону.

 

"Доћи ће и председник /СНСД-а Милорад/ Додик, доћи ће и /лидер СДС-а/ Мирко Шаровић, доћи ће верујем и /лидер ПДП-а Бранислав/ Бореновић и многи други и разговараћемо о томе јер ми желимо да очувамо мир за српски народ да се изборимо за мир, да не угрозимо ни напредак Србије јер ми брже напредујемо него други", каже Вучић.

Вучић је за Телевизији "Пинк" рекао да Србији не треба заустављање тог напретка "ни на који начин и ни по коју цијену".

"Нама треба мир. Зато наша ситуација није нимало лака, јер сад када одем било где у свет, у складу са Дејтонским споразумом, питају нас и за ситуацију у БиХ, а ја им кажем - `Ми се не мешамо у њихове односе`", додао је Вучић.

Он је рекао да се Србија није мијешала ни када су Црна Гора, Сјеверна Македонија, БиХ причале и причају о НАТО.

"Увек смо ћутали и рекли да је то њихово унутрашње питање. Ми смо војно неутрални. Зато ћемо и да се наоружавамо и опремамо тако да би могли да бранимо своје небо, своју земљу од сваког", истакао је предсједник Србије.

Према његовим ријечима, суштина је да се ствари у региону компликују и боље их је рјешавати сада него остављати за неко будуће вријеме.

"Јер у том будућем времену једна искра може да направи проблеме за све нас, а ја се надам да их нико не жели, а сигуран сам да их Србија не жели", рекао је предсједник Србије.

Он је уочи одласка у Њујорк рекао да ће тамо бити веома тешко јер ће доминантна тема бити Косово и Метохија, али и прилика да током важних билатералних састанака поново изнесе ставове Србије о том питању.

"Чека нас тешка јесен када је у питању Космет", поручио је предсједник Србије.