ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/09/2019

ОБЈЕКАТ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА ПОД КРОВОМ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

 

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов изјавио је да изградња Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у сјеверној Косовској Митровици тече према плану и да ће објекат бити под кровом до краја године.

 

"Завршени су подрум, сутерен и први спрат, а за који дан ће бити стављена плоча, што потврђује да се пројекат реализује у складу са планом", рекао је Срни Арлов који је јутрос посјетио објекат у изградњи који намијењен дјеци са посебним потребама до краја године бити покривен, најугроженојој категорији становништва на Косовоу и Метохији.

Он је навео да је за потребе овог објекта до сада прикупљено око 105.000 евра, истакавши да је Влада Републике Српске прије неколико дана донирала 20.000 КМ, а предузеће "Шуме Српске" јутрос уплатило 5.000 евра.

Средства за градњу овог објекта обезбјеђују се у окиру хуманитарне акције коју води Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији, а за сада су се са Космета укључила три предузећа, а из централне Србије општина Инђија.

Арлов је позвао све људе добре воље да се укуче у ову акцију јер је за градњу и опремање објекта потребно око 280.000 евра.

Он је подсјетио да се помоћ може донирати путем жиро рачуна Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији: 555-10000341964-45 Србија и Косово и Метохија Дневни центар "Подржи ме" 200-3058540101991-30.

Арлов ће сутра ујутро на Малу Госпојину присуствовати Светој литургији у манастиру Грачаница, која ће бити служена поводом Дана општине Грачаница у којој је већинско српско становништво.