ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима21/09/2019

ОПРЕЗНО ЗБОГ МАГЛЕ У ДОЛИНАМА РИЈЕКА

 

БАЊАЛУКА, 21. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на маглу која смањује видљивост на путевима у долинама Саве, Врбаса, Дрине и Лашве.

 

Магле има и на путевима на подручју Мркоњић Града и Фоче, а возачима се савјетује орез и због могућих одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке.

Вози се по сувим и мјесимично влажним коловозима, а до измјена у режиму одвијања саобраћаја долази на дионицама на којима се изводе радови.

Радови се изводе на дионицама магистралних путева Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, Јоховац-Руданка, те на регионалним путеним правцима Лукавица-Пале и Шековићи-Цапарде.

На ауто-путу Градишка-Бања Лука радови се изводе на локалитету Маховљанске петље, а у току је и постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Tопола".

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић у рејону Челића, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, док је на локалном путу Сводна-Брезици /општина Нови Град/ потпуно саобраћај.

У Бањалуци ће због "Европске седмице мобилности – Дан без аутомобила" бити обустављен саобраћај у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Tрга српских владара до раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ, од вечерас од 18.00 до понедјељка ујутро до 6.00 часова.

Обуставе и измјене у одвијању саобраћаја на подручју града су и у улицама у којима се изводе радови.

Због радова на аутопуту у ФБиХ саобраћај је на дионици Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Tрешевине преусмјерен из возне у претицајну траку, док се на дионици Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа двосмјерно у дужини од три километра.

Саобраћај је због радова успорен кроз тунел Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, па је могуће формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима од пола часа иза поноћи до 4.30 сати долази до обуставе саобраћаја.

На обилазници кроз насеље Tетово, регионалним путевима Немила-Tетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Спорије се због радова саобраћа на дионицама магистралних путева Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих чекања при преласку границе.