ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана24/09/2019

О ИЗМЈЕНАМА ЗАКОНА О ОСНОВНОМ ВАСПИТАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ

 

БАЊАЛУКА, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас разматрањем Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању.

 

На дневном реду су и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о занатско-предузетничкој дјелатности.

Посланици ће у другом дијелу шесте редовне сједнице разматрати и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката у Републици Српској, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о јавним путевима и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о научноистраживачкој дјелатности и технолошком развоју.

Сједница ће почети у 10.00 часова, а народни посланици би о апсолвираним тачкама дневног реда требало да се изјасне у "Дану за гласање", у петак, 27. септембра, најављено је из Народне скупштине.

У првом дијелу шесте редовне сједнице Народна скупштина је усвојила више закона, међу којима је и Закон о допуни Закона о полицији и унутрашњим пословима, према којем ће се полицијском службенику лични коефицијент за остваривање права на пензију утврђивати на основу пет годишњих плата које су за њега најповољније.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: