ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана24/09/2019

ПРОПИСАНО УВОЂЕЊЕ СВЕTОСАВСКЕ НАГРАДЕ

 

БАЊАЛУКА, 24. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању прописано је увођење Светосавске награда за најбољег наставника и учитеља.

 

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Tривић истакла је да је једна од новина измијењеног закона и то да ће супружници и дјеца погинулих бораца бити ослобођени накнаде за полагање стручних испита.

Образлажући законско рјешење у Народној скупштини, Tривићева је рекла да су у Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању остале кључне измјене као и у Нацрту, којима је предвиђено да ће мала матура бити прослављана у школским објектима.

"Предвиђено је и да у оквиру специјалних школа за дјецу са потешкоћама у развоју буду основани ресурсни стручни центри, да би услуга била доступна што већем броју дјеце у Српској", додала је Tривићева.

Она је подсјетила да је Народна скупштина Републике Српске у јуну усвојила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању са закључком да буде обављена јавна расправа. /наставиће се/бон/бој