ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана24/09/2019

СВЕTОСАВСКУ НАГРАДУ УВЕСTИ И У ПРЕДШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ

 

БАЊАЛУКА, 24. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Дане Малешевић рекао је да је значајно што је Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању прописано увођење Светосавске награде, али да би било добро награду увести и у предшколском и средњем обаразовању, с циљем унапређења квалитета.

 

"Увођење Светосавске награде у предшколском и средњем обаразовању био би стимуланс за просвјетне раднике. Сигурно је да би ово допринијело побољшању квалитета и усавршавању знања просвјетних радника на свим нивоима образовања", рекао је Малешевић у Народној скупштини, током расправе о овом законском рјешењу.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Недељко Ћорић истакао је да мора бити константно провјеравано знање наставника у основном образовању, јер је један број њих некомпетентан.

"Морамо истрајати у провјери знања наставног кадра. Само тако ћемо добити квалитет, што је услов за напредак образовног система", додао је Ћорић.

Посланик ПДП-а Гордана Видовић рекла је да је добро што је законским рјешењем предвиђено организовање систематских прегледа за ученике, али и прослава матуре у школским објектима.

Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању прописано је увођење Светосавске награда за најбољег наставника и учитеља. /наставиће се/бон/бој/аб