ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/10/2019

РЕКОНСТРУИСАНА ЛАБОРАТОРИЈА И ЗГРАДА УПРАВЕ

 

ЛОПАРЕ, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - У оквиру пројекта УНДП-а "Зелени економски развој" вриједног 78.375 КМ, реконструисана је зграда управе Дома здравља Лопаре, служба за лабораторијску и биохемијску дијагностику и просторије будуће службе за заштиту менталног здравља.

 

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић рекао је да је циљ пројекта, једног у низу урађених ове године, повећање енергетске ефикасност.

"У оквиру пројекта реконструисан је кров, урађена изолација, фасада, те замијењена комплетна столарија и олуци на овом објекту. УНДП је финансирао радове са 33 одсто средстава, исто колико и општина Лопаре, а Дом здравља је учествовао са 34 одсто сопствених средстава", прецизирао је Нешковић.

Он је најавио да ће Дом здравља Лопаре 18. октобра одржати вече захвалности донаторима који су помогли набавку савременог ултразвучног апарата за шири спектар специјалистичких прегледа, вриједног 46.800 КМ.

"То ће бити прилика да захвалимо привредним субјектима и појединцима који су учествовали у донирању средстава за набавку савременог утразвучног апарата", рекао је Нешковић.

Дом здравља Лопаре пружа услуге за 10.000 осигураника, а запошљава 67 радника.

У оквиру ове здравствене установе ради седам тимова породичне медицине, Служба хитне помоћи, службе за лабораторијску и биохемијску дијагностику, радиолошку дијагностику, Хигијенско-епидемиолошка служба, стоматологија и амбуланте породичне медицине у Прибоју, Мртвици и Бобетином Брду.