ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/10/2019

ИЗБОР ЕКСТРЕМИСТЕ КУРТИЈА ПРИЈЕТЊА РЕГИОНУ

 

БЕРЛИН, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Избор Аљбина Куртија продубљује политичку кризу између Албанаца и Срба на Косову, јер је Курти заговорник "велике Албаније", која или жели да Србе третира као другоразредне грађане или да их протјера, оцијенио је Армин-Паул Хампел, шеф Спољнополитичког одбора Алтернатива за Њемачку /АфД/ у Бундестагу.

 

"Срби на Косову и Метохију су показали незапамћено јединство и великом већином су изабрали компромисне снаге које подржавају опредељење Београда за миран дијалог са Албанцима. Избором екстремисте Куртија, пријети ново ледено доба, које ће додатно изоловати Косово и Метохију и још више дестабилизовати регион", навео је Хампел у саопштењу.

Он је нагласио да АфД, као и до сад, "остаје при захтјеву да се распусти такозвано Косово као неуспјела независна држава", преноси "Спутњик".

"Министар спољних послова /Хајко/ Мас, који упорно занемарује Западни Балкан, требало би да се постиди свог страначког пријатеља и члана њемачког Бундестага Стефана Шварцеа", сматра шеф Спољнополитичког одбора АфД-а.

Он је нагласио да је Мас "пред изборе на Косову стао на страну ревизионисте Куртија и својом посјетом партијској конвенцији у Гњилану дао на значају њиховом пројекту 'велике Албаније'".

"Све то указује на неусаглашену спољну политику према Балкану од велике коалиције /ЦДУ/ЦСУ и СПД/, која је и сама на издисају", закључио је Хампел.