ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана10/10/2019

ЖУНИЋ: ЉУДИ ИЗ ПДП-а И СДС-а ЗАПОСЛИЛИ РОДБИНУ У РАЗНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

 

БАЊАЛУКА, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланици СНСД-а Мирослав Вујичић и Денис Шулић оцијенили су у Народној скупштини Републике Српске да је лако оптуживати СНСД-ове политичаре за страначко запошљавање и непотизам, додајући да су бројни кадрови и функционери ПДП-а и СДС-а, попут Мирка Шаровића и Игора Црнатка, запослили родбину и познанике по разним институцијама.

 

Шулић је рекао да је "супруга господина Шаровића запослена у Централној банци БиХ, а Црнадак, који је министар спољних послова БиХ у техничком мандату, запослио је више од 100 људи након општих избора".

"Tреба бити коректан па рећи - запошљавају једни, али и ови моји нису ништа бољи. И они то раде", рекао је Шулић током скупштинске расправе о извјештају Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске о раду за 2018. годину и извјештају Комисије за жалбе о раду за прошлу годину.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је да је поразно што су лани, према извјештају Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса, у органима власти о раду утврђена само четири сукоба интереса у цијелој Српској, иако их је било далеко више, поготово када је ријеч о непотизму и запошљавању родбине појединих функционера на власти.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић рекао је да опозиција показује најгори облик лицемјерства о људима који раде професионално свој посао и који имају једини проблем што су нечија дјеца.

"Лицемјерство је да опозиција у читавој причи не спомене толико људи из ПДП-а и СДС-а који су максимално искористили непотизам и позапошљавали се по свим могућим линијама", рекао је Жунић.

Посланик ПДП-а Драган Галић рекао је да је Српској потребан спроводив закон о спречавању сукоба интереса у органима власти Српске.

Потпредсједник Народне скупштине Соња Караџић Јовичевић рекла је да у извјештајима Комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти не би требало да буду повјерљиве и приватне информације о посланицима и функционерима, као што се десило.

Она је рекла да не зна с којим правом се објављује такав садржај који се налази у скупштинском материјалу, те да је недопустиво да Комисија упозорава и на неки начин пријети посланицима да морају доставити те информације.

Комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске је у току 2018. године донијела 23 рјешења од чега су четири о утврђеном сукобу интереса, наводи се у извјештају о раду те комисије за прошлу годину. /наставиће се/бој/бон