ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/10/2019

ДРАШКОВИЋ: ЦИЉ САСТАНКА - РАЗМЈЕНА ИСКУСТАВА

 

ВИШЕГРАД, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Циљ дводневног радног састанка инспекцијских органа из Владе Србије и представника Инспектората Републике Српске у области саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре одржаног у Вишеграду јесте размјена искустава у примјени добре праксе и заједнички приступ инспекцијском надзору, рекао је главни саобраћајни инспектор Српске Данислав Драшковић.

 

"Вишеград доминира у погледу водног саобраћаја и ту је изражена међународна водна пловидба Перућац-Вишеград. Ту имамо и туристичку пругу која са аспекта инфраструктуре и безбједности захтијева заједничке инспекцијске прегледе", навео је Драшковић.

Помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зоран Павловић рекао је да је ово наставак сарадње министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, Покрајинског секретаријата и Управе за инспекцијске послове Републике Српске.

"Сарадња се огледа у заједничким акцијама, као што су акције у домену инспекције везане са саобраћај, инфраструктуру и грађевинарство. Ово је веома битно и због размјене података којима инспекције располажу, посебно у борби против сиве економије", навео је Павловић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општина уз помоћ Андрићграда успјешно организовала овај састанак.

"Свим учесницима желим угодан боравак у Вишеграду и да успјешно обаве своје послове", истакао је Ђуревић.

У оквиру радног састанка одржане су заједничке контроле на граничном прелазу, ускотрачној прузи, Хидроелектрани "Вишеград", те контроле пловних возила на ријеци Дрини.