ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/10/2019

СЈЕДНИЦА ЗАКАЗАНА ЗА УТОРАК

 

САРАЈЕВО, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Сједница Савјета министара у техничком мандату, чије је одржавање претходно одгођено због непостојања кворума за рад и одлучивање, требало би да буде одржана у уторак, 15. октобра.

 

На предложеном дневном реду су материјали Министарства безбједности БиХ који се односе на стање у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната, саопштено је из Савјета министара.

Материјале чини информације са свеобухватним планом мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом, о стању у области миграција у вези са повећаним приливом миграната у БиХ, о стању у области миграција за јуни, јули и август ове године, те приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

На дневном реду је и више нацрта одлука о ратификацији међународних уговора међу којима је и протокол о одређивању тромеђне граничне тачке између БиХ, Црне Горе и Србије и меморандума о разумијевању између Хрватске, БиХ и Црне Горе о провођењи "Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње између Хрватске, БиХ и Црне Горе 2014-2020".

Министри би требало да разматрају и приједлог одлуке о именовању комисије за куповину објекта за смјештај дипломатско-конзуларног представништва БиХ у Подгорици, те информацију о раду Заједничког комитета за расподјелу дипломатско-конзуларне имовине бивше СФРЈ за период 2018. закључно са априлом 2019. године.

На приједлог Министарства одбране, на сједници ће се наћи и информација о годишњем плану обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2020. годину.

Извјештај о раду представника БиХ именованих у састав мјешовите комисије за праћење провођења споразума између Савјета министара и Владе Црне Горе о граничним прелазима за међународни промет и споразума између Савјета министара и Владе Црне Горе о граничним пријелазима за погранични промет за период од 16. октобра 2018. до 16. априла 2019. године.

Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ на разматрање је доставила извјештај о раду Комисије за период од 1. децембра 2018. до 1. јула ове године.

На дневном реду је и извјештај о проведеној процедури по јавном огласу за избор и именовање генералног директора и два замјеника генералног директора у Дирекцији за цивилно ваздухопловство БиХ и приједлог правилника о унутрашњој организацији Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова.

Због одсуства шест министара, сједница Савјета министара у техничком мандату, која је требало да буде одржана 3. октобра, прекинута је убрзо након што је почела и одгођена.

На телефонској сједници, која је одржана исти дан, донесена је одлука о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза БиХ за период октобар-децембар у износу од 237.500.000 КМ.