ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/10/2019

УКИНУТИ ГРАНИЧНЕ БАРИЈЕРЕ

 

БАЊАЛУКА, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланик НДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драган Чавић сматра да би Српска и Србија требало да укину све граничне баријере када је ријеч о слободном протоку људи робе, услуга и капитала.

 

"Када се то деси нећемо имати гужве на Рачи, Павловића мосту, нити на било којем граничном прелазу", рекао је Чавић Срни.

Према његовим ријечима, све границе у правилу праве проблеме, што је највидљивије у земљама Европе које нису чланице ЕУ.

"Чекање на граничним прелазима БиХ према земљама Шенгена је стравично, а ништа боља ситуација није између Словеније и Хрватске, јер Хрватска још није у Шенгену", напоменуо је Чавић.

Он је нагласио да би цијели регион у преговорима са ЕУ требало да издефинише заједнички однос, да све граничне баријере буду потпуно укинуте, али да, нажалост, постоји пуно националних интереса због чега то није реално очекивати.

У Новом Саду данас је усвојена декларације Србије, Албаније и Сјеверне Македоније која предвиђа слободан проток робе, капитала, услуга и људи, односно "мали Шенген".