ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/10/2019

ЛАНА БЕНОВИЋ - ВЕЛИКА НАДА СРПСКЕ

 

БИЈЕЉИНА, 14. ОКТОБРА /СРНА/ - Петнаестогодишња Лана Беновић, атлетичарка Атлетско-рекреативног клуба "Академац" из Бијељине, успјешно је заокружила једномјесчну турнеју по Србији и вратила се у Републику Српску са три медаље.

 

Млада Бијељинка је освојила прво мјесто на Уличној трци "Крупањ" на 800 метара, потом била прва и на атлетској стази у Шапцу на 600 метара, док је на крос стази "Сомбор РТС" заузела друго мјесто на 1.000 метара.

Ланин успјех утолико је већи јер га је остварила на три различита такмичења, три различите подлоге и у три различите дисциплине, а при томе је трчала са најбољим атлетичаркама Србије у својој категорији.

"Услови у којима радимо обављајући припреме за такмичење овдје у Бијељини су тешки, али љубав према атлетици превазилази све", истиче Лана за Срну.

Тренери ове младе атлетичарке кажу да је Лана показала велики карактер на свим тркама јер се за сваку треба посебно припремати и одвојити вријеме.

Лана Беновић је вишеструки првак Републике Српске и БиХ на 600 метара у пионирској и 800 метара у јуниорској конкуренцији, те власник дворанског рекорда на 600 метара у свим категоријама у БиХ.

Она је и побједник на 800 метара на малим олимпијским играма свих школа Републике Српске, чије је финале одржано у Требињу. Тако је, послије дужег времена, ова титула донесена у Бијељину.

Лана је већ сада власник више од 40 медаља, које је освојила за непуне три године, колико се бави атлетиком.

Иако често трчи у немогућим условима, са мокрим патикама, а често јој је и забрањено да тренира на појединим теренима, она и даље вјерује у своје снове - да ће трчати на великим такмичењима европског и свјетског формата.