ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/10/2019

ПОПОВИЋ: СПРЕЧИTИ ПРЕКРАЈАЊЕ НАРОДНЕ ВОЉЕ

 

ПРИШTИНА, 14. ОКTОБРА /СРНА/ - Одлука Централне изборне комисије самопроглашеног Косова да се гласови пристигли из централне Србије не броје док надлежни органи не утврде да ли је затрован изборни материјал расељених представља покушај Приштине да прекроји народну вољу, оцијенио је за Срну градоначелник Грачанице Срђан Поповић.

 

"Не верујем да постоји човек који је иоле упућен у дешавања на Косову и Метохији којем није јасно да је у питању фарса о наводном тровању лица албанске националности која су пребројавала гласове", каже Поповић, који је потпредсједник Српске листе.

Он је оцијенио да је Приштини циљ да умјесто чланова Српске листе у институције власти нелегално увуче људе који признају независност самопроглашеног Косова и само се декларативно изјашњавају као Срби.

"У Српској листи ћемо урадити све што је у нашој моћи да спречимо сценарио, према којем би Срби лојални Приштини заузели положаје српских представника иако су на изборима добили мизеран број гласова", поручио је Поповић.

Он је изразио наду да међународна заједница, посебно ЕУ неће дозволити прекрајање народне воље.

Поповић тврди да је незаштићен гласачки материјал који је стигао из централне Србије и да представници Српске листе немају приступ просторији у којој се налази.

Из ЦИК-а су саопштили да ће током дана почети бројање 15.000 гласова албанске дијаспоре, као и да евентуално пребројавање гласова пристиглих из централне Србије зависи од одлуке надлежних органа, посебно тужилаштва.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: